Начало >> Истории >> Как да сме имунизирани срещу системния стрес?

Как да сме имунизирани срещу системния стрес?

Ново изследване доказва, че физическите упражнения, наистина преборват заболяванията в резултат на стреса на работното място.

Повечето хора интуитивно разбират, че физическите упражнения подобряват настроението, но скоро учените доказаха защо това е така. Техните заключения са от голямо значение за всеки, който преживява стрес на работното място.

Според статия в Ню Йорк Таймс, физическата активност кара мускулите да освободят набор от химически вещества, които блокират други химикали, които тялото отделя в отговор на честия стрес.

Много велики предприемачи са известни със способността да понасят стреса и напрежението на работното място. От другата страна на монетата са хората, които искат да бъдат по-успешни, но не могат, защото не могат да понесат повече стрес.

Ако тренирате редовно, може да преживявате повече стрес, без неговите неблагоприятни ефекти. Казано по друг начин, ако тренирате много , можете да работите много. Не случайно, повечето високотехнологични компании имат вътрешни спортни зали (като Google).

Незначителни промени в ежедневието ви също могат да намалят освобождаването на химичсеките вещества, които се отделят при стрес.
Например:

  • Разхождайте се докато четете имейлите на телефона си. Все пак, не забравяйте да "хвърляте" половин око на заобикалящата ви среда. Не искате да се сблъскате с някой.
  • Използвайте стълбите вместо асансьора. Това не само помага да победим стреса, но също така предпазва от неприятни разговори.
  • Работете прави. Когато сте изправени се изгаря изненадващ брой калории, което води до освобождаване на химикали, които облекчават страса.
  • Махнете всички столове от конферентната зала. Това не само намалява нивото на стреса сред участниците, но и насърчава участниците и презентаторите да бъдат по креативни.

Както и да изберете да се справите със стреса, успокояващо е да знаем, че може да го намалим. Нека другите се оплакват от страса. Предприете на действие и поемете контрола. Никога няма да съжалявате.