Начало >> Блог

Блог

Обучение на педагозите от 166 Спортно учлище София

На 14 и 15 Ноември, обучителният екип към Фондация "Европейски център за иновации, образование, наука и култура" проведе изнесено обучение на педагозите от 166 Спортно училище "Васил Левски", на тема "Разпознаване на агресията и ситуациите на деца в риск и реакции в такива ситуации".

Обучението се проведе в хотел "Свети Никола", гр. Сандански.
По време на тренинега запознахме педагозите с ролята на училището за ранно разпознаване на деца жертви на агресия.

Бяха дискутирани въпроси свързани идентифициране на белезите на насилие, физическо насилие и реакции при физическо насилие емоционално насилие, оказване на навременна подкрепа и създаване на механизми за докладване на случаи на насилие и агресия в класната стая.

Представяне на дуалното обучение в Габрово

ПТГ "Д-р Н.Василиади" - Габрово, Търговско представителство на Австрийското посолство и Фондация "Европейски център за иновации, образование, наука и култура" - Габрово, въведоха първия випуск по системата на дуалното обучение, в специалността "Мехатроника". На представянето присъстваха гости от Областна управа, ТУ - Габрово, РИО - Габрово, Община Габрово и местния бизнес в лицето на фирма „Резбонарезни инструменти - Габрово“ и фирма ЦЕРАТИЦИТ България и ПЛАНЗЕЕ.
Успех на младите хора!
Нека никога не губят своята енергия, мечти и желание за реализация.

Снимки от предсташчнето може да видите тук:

Информация, комуникация и още нещо

Информацията е много важен ресурс. Този, който притежава ценна информация, държи един съществен инструмент за упражняване на власт. Той лесно управлява и манипулира. Липсата на необходима информация при конкурента може да преобърне каруцата, а използването на информацията в нужното време може да срине или да изхвърли на върха дадена компания. Информацията обаче е сила не за този, който я притежава, а за този, който може да оперира с нея. Контролирането й, само по себе си, е изкуство и в този смисъл добре е да знаем, че не винаги е нужно да се бърза със споделянето на определена важна информация. Информацията всъщност по същество е еднопосочен процес.

Обучения на менторите по проект "Отбор 42"

От 12 до 15 Август в хотел „Сарай“, Калояново, се проведе обучение на младежи по проект „Повишаване на информираността за правата на гражданите – Отбор 42″, финансиран в рамките на Програмата за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г.“

Младежите, от село Строево и района, преминаха тренинг на теми: Междукултурен диалог; Социологически понятия; Фасилитация и управление на група; Хуманитарно право.

ТЕСТ: Къде сте позиционирани на дървото на живота?

Това как ние се възприемаме влияе на представата на околните за нас и определя положението ни в общността в която живеем.

Всеки един от тези човечета на дървото са с различни настроения и те заемат различни позиции.
Първо определете кое от човечетата е най-близко до Вашето емоционално състояние и после определете позицията си.

Като втора стъпка можете да изберете човече, на което бихте искали да се приличате и кое място на дървото би Ви харесало.

Резултатите от Вашия избор:

Ако изберете номера на позиция 1, 3, 6 или 7, Ви характеризира като мотивиран човек, който не се страхува от никакви пречки и бариери.

Ако вашият избор пада на един от следните номера: 2, 11, 12, 18 или 19, то вие сте общителен човек, който винаги ще подкрепя приятели.

Tags: 

Управление на кризи или как да не се страхуваме

Винаги се сещаме за кризата, след като тя вече е настъпила.

Започваме да търсим съвети, откриваме, че всички са "експерти" и накрая реално стоим в ситуация "пат" , незнаейки как да реагираме.

Какво е криза? Това е оня момент, в който си мислиш "Край всичко се срина".
Ако трябва да бъдем точни, като определение, кризата е наличие на заплаха и нестабилност, свързани с икономически, политически, военни, екологични и други обществено значими проблеми.

В такива моменти слабите компании и личности изпадат в паника, замълчават или започват да пренебрегват проблема. Стига се до лъжи, несъответствия. Това не само задълбочава ситуацията, но и създава предпоставки за дългосрочни проблеми, водещи до фалит, тотален срив на имидж и парични загуби.
Тук няма да разглеждаме как да управляваме рисковете и как да не се стигне до ситуация на криза.

Тренинг "Управление на стреса"

На 30 Май, обучителният екип към "Европейски център за иновации, образование, наука и култура", проведе обучение на педагозите от ЦДГ "Мики Маус", гр. Габрово, на тема "Управление на стреса".

В с. Чифлик, край град Троян, запознахме педагозите със стреса, неговото въздействие и формулирахме стратегии за управление на стреса.

По време на изнесеното обучение бяха дискутирани въпроси свързани с науката зад стреса, ефективният баланс, как да се грижим за себе си, като и умения за управление на стреса и оптимизация на личното благополучие.

Как да сме имунизирани срещу системния стрес?

Ново изследване доказва, че физическите упражнения, наистина преборват заболяванията в резултат на стреса на работното място.

Повечето хора интуитивно разбират, че физическите упражнения подобряват настроението, но скоро учените доказаха защо това е така. Техните заключения са от голямо значение за всеки, който преживява стрес на работното място.

Според статия в Ню Йорк Таймс, физическата активност кара мускулите да освободят набор от химически вещества, които блокират други химикали, които тялото отделя в отговор на честия стрес.

Много велики предприемачи са известни със способността да понасят стреса и напрежението на работното място. От другата страна на монетата са хората, които искат да бъдат по-успешни, но не могат, защото не могат да понесат повече стрес.

Обучение "Мотивация чрез резонансно лидерство. Социална и емоционална интелигентност."

Обучителният екип към "Европейски център за иновации, образование, наука и култура" проведе обучение на педагозите от ПГ "Иван Хаджиенов", Казанлък, на тема "Мотивация чрез резонансно лидерство. Социална и емоционална интелигентност."

На 8 Април, в Павел Баня, запознахме педагозите с модерните методи за мотивация на учениците.

По време на изнесеното обучение бяха дискутирани въпроси свързани с мотивацията, ефективно лидерство и как да бъдем резонасни лидери, които създават последователи.

Снимки от обучението:


За бизнесът и идеите - десет мотивиращи цитата на Тед Търнър

Робърт Едуард Търнър III, известен като Тед Търнър, е американски медиен магнат и филантроп. Известен е най-вече с откриването на CNN, първият канал, излъчващ 24 часа новини. Но пътят, който изминава за да бъде постоянно в списъка на Форбс, не е по малко интересен и успешен. Това, което го отличава от повечето предприемачи е неуморната амбиция.

Животът е игра. Парите са начинът, по който се записва резултатът.

Ако имаш иновативна идея и мнозинството я хареса, тя вероятно ще се провали. Когато хората ми казваха, че съм луд, изобщо не ми пукаше. Напротив, това означаваше, че съм напипал нещо.

Когато губите малки предприятия, вие губите големи идеи. Хората, които притежават техния собствен бизнес, са негови собствени шефове. Те са независими мислители. Те знаят, че не могат да се конкурират чрез имитация с големите момчета – те трябва да бъдат изобретателни. Така че те не са толкова заладяни от парите, колкото от идеите.

Страници